Home alone

Victor for till Finland på torsdagen så jag e helt ENSAM HEMMA och njuter av det :) Fast jag trivs jättebra med att bo med honom så e det bara helt superlyx att vara ensam ibland. Just det  ibland, inte för ofta . Jag får ofta inspiration att göra en massa nyttiga saker när jag e ensam. Igår fick jag t.ex. städmani så jag plockade undan en massa bråte som ligger här o där och diskade megadisken och tvättade byke. Sen gick jag hurtigt på jobb och gjorde visum i fem timmar och sen till Subway med några kompisar. När jag kom hem med taxi vid midnatt var där en milisbil och två ambulanser på gården. Jag blev lite skärrad! När jag kom in i trappan frågade jag av vakt-babushkan vad som riktigt försiggick, men hon hade inte märkt nåt, det hade varit helt tyst, så det var säkert i granntrappan som nåt var på gång... Som tur.
Precis som igår vaknade jag 7-tiden imorse och kunde inte somna om. Visserligen härligt att vakna tidigt och ha en hel lång ledig dag framför sig, men jag tror jag skulle ha varit en del piggare med ett par timmar mera sömn. Hmm, sen försvann strömmen plötsligt. Lamporna funkade inte och tvättmaskinen dog. Jag gick ner till vakt-babushkan (det hade varit skiftesbyte så där var en annan tant än på natten) och bad om hjälp och så stoppade hon en familjefar i förbifarten när han var på väg ut med fru och dotter. Han kom snällt och hjälpte mig och så hade jag ström igen :) Sen kunde jag skype:a med Emmi och Morris (han kan nog skype:a!)hur länge jag ville. Nu sitter jag och hör på ЧИЖ (blev helt kär i det bandet igår medan jag diskade) och funderar på att värma resterna av min kålblinier som kallnade medan jag babblade på skype.
Oj, nu har jag helt glömt att skriva det jag egentligen ville skriva. Jag kom på världens briljantaste idé imorse när jag låg vaken! Jag har ju tänkt bo på Rosala i sommar om inte tjocka släkten har nånting emot det och nu har jag en bra plan vad jag ska syssla med: jag ska vara frivilligöversättare (finska->svenska) för Amnesty och så ska jag dra en nybörjarkurs i ryska om det finns intresserade på Rosala. Det skulle vara helt ultimat. Jag hoppas att det går att genomföra. Då skulle jag få testa sånt jobb som jag kanske skulle vara intresserad av att hålla på med i fortsättningen och så får jag vara på mitt favoritställe i världen och så kan jag samtidigt söka "riktigt" jobb (om jag fixar internet dit). Är det nån annan än jag som tycker att idén är genial?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0