Sortavala, Kexholm och Piter

Jag hade ju tänkt berätta om Druzjbas påskresa till Ryssland, men det har inte blivit av... och nu tänker jag verkligen inte börja skriva om nåt sånt, men jag kan rekommendera Victors bilder och berättelse. Texten publicerades i Kopeekka-tidningen, men den och alla bilderna kan också hittas på http://users.abo.fi/druzjba/

Här ett litet smakprov:



Ingen resfeber ännu.

Lördagkväll - borde man inte få vara FRI och LEDIG då? Men som man bäddar får man ligga... Jag håller på och filosoferar ihop min sista pedagogik-hemtent, äääntligen! Det ska bli så skönt när den är klar, sen har jag hela grundstudieklumpen i pedagogik undan. Men det är en hel del ord att plita ner före det. Dessutom har jag en massa annat att fixa klart innan vi sticker iväg till Amsterdam på tisdag...  Jo, ni läste rätt! Jag ska åka nån annanstans än till Ryssland! Det ska bli road-trip med dom BÄSTA: Victor, Virve och Örjan, yee :) Vi ska o hälsa på Iotjka :) Europe here we come! men före det är det 13 olycksaliga punkter på att-göra-listan som måste bli förkruxade, så nu måste jag sluta svamla....



PS. Bilden är till Virves ära för hon fyller år idag, om inte jag tagit fel på dagen... :)

Neeeeej!

Jag fick ett brev från Patent- och registerstyrelsen där det står att Bukva inte får heta Bukva eftersom det finns en annan firma som heter Käännöstoimisto Buukva!!!! Med två u. Duuumt! Vad gör jag nu???

Snyft.

Lördag i Dalsbruk

Jag brukar bli arg av att bli väckt tidigt. Det brukar dessutom ofta få mig att bli butter resten av dagen. Idag var ett stort undantag! Imorse väcktes jag av åtta små schnauzertassar som trippade omkring på golvet. Jag tittade yrvaket på klockan som visade på 6 och så kravlade jag mig till min egen stora förvåning rätt raskt upp ur sängen och klädde på mig. Lilla Max var först i tur för att det inte skulle bli några pölar på golvet, så först blev det en liten runda på gräsmattan. Sen bytte jag hund så att Morris fick gå en ordentlig promenad. Vi gick i solen längs strandvägen och bara njöt av den stillsamma morgonen. På vägen till sandudden, där vi satt en stund och pausade på bryggan och kände på vattnet, och tillbaka såg vi bara en människa, men två harar och en massa sjöfåglar, måsar, tranor och andra flygfän. Det var så jättevackert! Jag blev helt lyrisk. Och hela dagen med dom två vildbasarna har varit jättehärlig :) Dom har busat och bitits och jag har nästan skrattat mej fördärvad åt deras knäppa upptåg :)


Små stapplande steg

Min alldeles egna lilla lilla firma har tagit sina första stapplande steg. De första slantarna har kommit in på Bukvas konto och med dom ska jag betala interneträkningen som från och med nu är Bukvas. Det känns ganska roligt, men också lite nervöst. Idag på företagarkursen talades det om skatter och hjälp, det är ju så mycket man måste komma ihåg och fylla i rätt och i tid... men jag tror att jag ska klara det :)

Vad annat har det hänt sen sist? Jo, Victor och jag kom oss ÄNTLIGEN för att åka till kära, underbara, härliga Petrozavodsk! Där var vackrare och varmare än nånsin, husen höll på och målas inför Karelens 90-årsjubileum som republik inom Ryssland/Sovjetunionen den 8.6, nästan hela vår gamla Petroskoi-mafia var samlad (Joona saknades), Onegasjön glänste och livet var bara helt perfekt! Vi var och såg "Sinisen taivaan laulu" på finska teatern och sedan på karelsk helt sjukt bra keikka i förorten. Karelsk-finsk-ryska gruppen Sattuma firade sin nya skiva och några andra bra band uppträdde också. Stämningen var minst sagt i taket på klubben Porshen. Trots att det mesta var så bekant och nostalgiskt fick vi uppleva nya grejer också: Porshen var en ny bekantskap, liksom sandstranden Peski, lite utanför Petrozavodsk. Victor och jag tog taxi dit eftersom vi fick lite bråttom och när vi funderade på vad man kunde grilla om man inte vill ha kött, så föreslog chauffören att vi köper potatis av honom. Han sa att vi kan åka via hans garage och köpa typ 5kg potatis som han odlat på datjan. Sagt och gjort, vi åkte till hans garage som låg helt vid trolleybuss-depån, och där steg han ur bilen, gick in i garaget, öppnade en lucka i golvet, lade ner en stege i hålet och klättrade ner efter potatis åt oss. Det är det där jag älskar i Ryssland!! Vilken finsk taxichaufför säljer potatis till sina passagerare? Väl framme på stranden grillade vi och njöt i solskenet tillsammans med våra polare. På kvällen var vi inne i stan igen, men jag hade helt enormt svårt att slita mig från strandpromenaden, det var så fint! Jag ville bara stanna kvar. Men här är jag nu igen. I Åbo.




Första räkningen

Jag ska försöka förklara bort den långa bloggpausen med att det har HÄNT så mycket på sistone! Sist jag skrev var jag arbetslös - nu är jag plötsligt företagare! Jag har fyllt i en massa blanketter, lönsamhetsberäkningar, SWOT-analyser och verksamhetsplaner, sprungit från det ena stället till det andra med alla dessa papper, funderat och funderat vad min firma ska heta, om den alls ska existera, valt namn, fått ett eget FO-nummer, skaffat försäkringar, börjat på företagarkurs osv osv. Och idag har jag skrivit min första räkning. Bukvas första räkning! Victor frågade om jag är vuxen nu, men det tror jag verkligen inte... snarare barnsligt ivrig :)

RSS 2.0