Partyhelg

Partajandet började egentligen redan på torsdag. En av de nya finska flickorna som studerar här i Petrozavodsk fyllde år och de andra hade ordnat överraskningsparty för henne. De hade bokat bord på kafe Express (eller kafe Extreme som födelsedagsbarnet i ett senare skede råkade kalla det) och vi var ett ganska stort gäng som slog oss ner runt bordet; ungefär hälften finnar och hälften ryssar och så en amerikanska och en italienska. Det var roligt att träffa nya människor och ryssarna där studerar karelska så det var intressant att diskutera Karelen och karelska med dem. Men vi höll oss mest till att tala ryska. När salladsskålarna, smörgåsfaten, skumppaflaskorna och vodkaglasen var tömda fortsatte en del av oss till nattklubben FM, där vi satt och talade en stund, men eftersom det var jobbdag följande dag begav vi oss hem redan vid midnatt.

Redan för länge sen hade vi bestämt att vi skulle hyra bastu fredagen den 27.3 och det var många som sa att de skulle följa med, men ju mer fredagen närmade sig, desto färre blev det på listan. En efter en meddelade de att de har nånting annat för sig :( Jag var helt nervös hela veckan att det inte skulle bli nånting av det och Victor hade betalat halva hyran i förväg så ju färre vi blev desto dyrare skulle det bli för oss... Som tur svek inte riktigt alla, utan vi var 9 personer och det blev en riktigt lyckad kväll! Stället var verkligen ganska fancy! Själva bastun var rymlig och snygg och HET (typ 100grader), så man brände baken på bänkarna. Utanför bastun fanns det en bassäng där vattnet var lite på kyligare sidan, men det var skönt att svalka sig lite imellan. Där bredvid fanns ett fint långt träbord med bänkar på vardera sidan och alla hade tagit med sig en massa godsaker: vindruvor, äpplen, päron, chips, piroger, iste, öl, suhariki, småbröd och en massa annat gott. Efteråt gick vi allihop hem till oss för bastun finns på vår bakgård. Och sen for alla hyfsat hem vid tolvtiden igen.

Igår hade vår amerikanska kompis Hannah ordnat pizza-fest hos sig. Hon hade bjudit dom flesta hon känner här, men tänkt att det säkert är några som ändå inte kommer, så brukar det ju vara, men inte den här gången :) Alla dök upp så det blev lite trångt, men mysigt. Vi firade Earth hour, alltså släckte belysningen, och det var jättetrevligt att sitta i stearinljusskenet och äta pizza, tala med trevliga människor och leka charader, så när Earth hour var över var det ingen som ville tända lampan igen, det skulle ha blivit ett abrupt slut på stämningen. Och nu, nånting lite skrämmande: för tredje kvällen i rad for vi hem 12-01 tiden! Är vi helt lastgamla eller vadå?? Nå inte gör det nånting, för hemvägen var hemskt rolig. Victor och jag delade taxi med två av de ryska killarna från festen och dom var jätteroliga, bjöd oss att komma till Segezha (en stad en bit norrut härifrån) på exkursion med dom. Nå det var ändå taxichauffören som tog priset. Han var den komiskaste på länge, babblade en massa. Han var hemma från Ukraina och berättade vad han tycker om ukrainsk politik etc. och sa att han tycker att typ Ryssland, Vitryssland, Kazakhstan och Ukraina borde ha mycket närmare samarbete för de har så likadan mentalitet, inte alls sån som i Kaukasus osv. Men så sa han att "förhåller sig bra till alla folk, t.o.m till japaner". Det lät så komiskt :) Jag är inte säker om han skämtade eller inte....




Kommentarer
Postat av: Victor

Haha! Jo, taxikusken var festlig! Otsen smesno!

2009-03-31 @ 07:09:09
Postat av: ..:emmi:..

Pensionärer! Fast jag kanske inte ska säga så mycket, jag var trött som en, öööh, sengångare (och dom är fruktansvärt trötta) igår redan lite efter kl 21.. Man blir fruktansvärt slö när man drischar..

2009-03-31 @ 09:37:30
URL: http://emppu.blogg.se/
Postat av: Sasha

Hah, int har du långt kvar ti pensionsåldern själv heller!!

2009-03-31 @ 16:01:20
URL: http://sashulik.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0